Možemo slobodno reći da su banke imale veliki uticaj na povećanje prodaje i potražnje stanova u Novom Sadu. A da biste postali vlasnik stana u novogradnji ne moraju da proteknu meseci.

Direktno od investitora Permano d.o.o. možete kupiti stan u Novom Sadu na Detelinari koji je useljiv odmah, kao i stan na Podbari koji je u procesu izgradnje.

Da bi stan u Novogradnji mogao da bude predmet kupoprodaje direktno od investitora putem kredita banke, moraju da se ispune mnogi uslovi. Investitor mora biti u vlasništvu parcele u celosti, zatim imati izrađen projekat nakon kojeg se ishoduje Građevinska dozvola za izvođenje radova za objekat koji se gradi. Kompanija Permano d.o.o. Novi Sad transparentno Vam pruža uvid u dokumentaciju koja se tiče izgradnje kako stanova na Detelinari, tako i stanova na Podbari, što pruža dodatnu sigurnost prilikom odabira stana. Nakon dobijanja Građevinske dozvole vrši se Prijava izvođenja radova.

Od velikog je značaja za kupoprodaju obratiti pažnju da izabrani investitori budu pouzdani, sigurni i iskusni kada je u pitanju novogradnja, investitori koji iza sebe imaju završene projekte.

Banka 2

Prvi i osnovni preduslov za podizanje stambenog kredita jeste da je kupac kreditno sposoban. To znači da ima redovna mesečna primanja i da je zaposlen na neodređeno vreme u istoj firmi minimum šest meseci.

Od iznosa mesečne zarade zavisiće i vrednost stana koji može da se kupi. Za stambeni kredit, banke uglavnom dozvoljavaju da mesečna rata dostiže 60% zarade. Većina banaka na tržištu zahteva da se obezbedi učešće iz sopstvenih sredstava.

Nakon odluke za kupovinu stana direktno od investitora u novogradnji i kada se utvrdi da ste kreditno sposobni, pristupa se proveri projektno-tehničke dokumentacije, koju su investitori dužni da obezbede, i proceni stana.

Nakon ispunjenja svih uslova (kreditne sposobnosti i procene tržišne vrednosti stana) banka donosi konačnu odluku o odobrenju kredita.

Kupoprodajni ugovor overava se kod Javnog beležnika zajedno sa Založnom izjavom. Javni beležnik zatim zahtev za upis prava svojine i zahtev za upis založnog prava predaje u registar nepokretnosti - Katastar.

Nakon overe, i kada se steknu uslovi, isplaćuje se kredit. Iznos odobrenog kredita se isplaćuje direktno na račun investitora s obzirom da je reč o namenskom kreditu za kupovinu nepokretnosti.

Kada iznos bude uplaćen na račun investitora, investitor je u obavezi da Vam preda ključ od stana kada uslovi to budu dozvolili tj. kada zgrada bude spremna za useljenje nakon čega Vam samo preostaje da uredite Vaš dom onako kako samo Vi želite i da sa svojim najdražima uživate u toplini svog novog doma u Novom Sadu.

Investitor Permano d.o.o. ima u ponudi stanove u Novom Sadu i to na lokaciji Detelinara i Podbara.

O uređenju doma, više u sledećim objavama. Pratite nas redovno, prijavite se i bićete redovno obavešteni o svim novim sadržajima. Ukoliko imate temu za koju ste posebno zainteresovani da bude obrađena pišite nam na contact@permano.rs

Pročitajte i naše korisne savete pri kupovini stana u novogradnji.

Srećna kupovina.