Faza III - Spratovi - Etaže

Etaž je pojam francuskog porekla, nastao od francuske reči “étage”, i prevodi se kao – sprat kuće ili zgrade, odnosno nekog objekta koji se ne sastoji samo od prizemlja i potkrovlja. Etaž ili etaža, u suštini, podrazumeva celinu, odnosno ceo sprat zgrade, a ne pojedinačne stanove na spratovima.

Kupiti kvalitetan i pristupačan stan u novogradnji kao prednost često ima i izbor sprata na kojem će se nalaziti Vaš novi dom. Ti stanovi se zovu “tipski stanovi” i iste su strukture i kvadrature na svim etažama objekta u novogradnji.

Usled mnogih faktora, prodaja stanova u novoizgrađenim stambenim objektima u Novom Sadu, odvija se po spratovima, gde klijenti prvo biraju stanove u sredini zgrade pa se kreću ka vrhu i prizemlju objekta..

Faza II - Prizemlje

U zavisnosti od tipa objekta prizemlje može biti sačinjeno od poslovnog prostora, stambenih jedinica ili kombinacije jednog i drugog.

Prizemlje stambeno - poslovnog objekta predstavlja veoma bitan element, sa jedne strane kao kontaktna zona zgrade s ulicom, a sa druge kao etaža u kojoj su smešteni stanovi pogodni za ljude kojima je potreban lak pristup svom domu.

Naš prvi projekat “Permano I” je stambeno - poslovnog tipa i na uličnoj strani prizmelja smešteni su poslovni prostori, a sa dvorišne strane objekta stambeni prostori.

Na zgradi u Kornelija Stankovića 44 odlučili smo se da poslovni prostor krase stakleni paneli koji će se prostirati celom dužinom lokala. Ovo, pored prijatnog izgleda u oku prolaznika, pruža mogućnost klijentima da prezentuju svoj biznis na najbolji mogući način.

Faza I - Zemljani radovi i temelj

Za razliku od svih ostalih elemenata u novogradnji, samo je temelj nemoguće ponovo napraviti i naknadno obnoviti. Zbog toga mi kao investitor na temelju nećemo štedeti i smatramo da je ovo važan korak kako bi naši kupci ušli u siguran i pouzdan stan.

Čvrst i stabilan temelj znači dugotrajnost i stabilnost zgrade.

Pre početka iskopavanja i gradnje objekata u novogradnji neophodna je analiza tla na kojem će biti postavljen siguran temelj za vaš novi dom. Izgradnju temelja potrebno je prilagoditi vrsti tla, kao i uzeti u obzir eventualnu pojavu podzemnih voda.

TEMELJI I TEMELJNA (NOSIVA) PLOČA

Nosivost tla je još jedna veoma važna stvar u lancu izgradnje stambenih objekata. Postavka temelja je obavezna stvar, a temeljna (nosiva) ploča postavlja se kada tlo nije dovoljno čvrsto i ne može da podnese opterećenje ili kada je samo opterećenje objekta u izgradnji previsoko. Tada se preko cele površine temelja gradi armirano betonska ploča koja prihvata deo opterećenja objekta.

Ako su prisutne i podzemne vode na građevinskom zemljištu, preporučljivo je da se postavi dodatna izolacija (PERMANO d.o.o. koristi SIKAPLAN 9.6) sa strana, ali i sa donje strane temelja.