Faza IV - Završen objekat

Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da Vas obavestimo da je naš prvi projekat koji smo izgradili u Novom Sadu, na Detelinari, u ulici Kornelija Stankovića 44, uspešno završen. Za svakog investitora prvi objekat predstavlja najveći izazov, pa tako je bilo i u ovom slučaju. Možemo da kažemo da je Kompanija Permano d.o.o. uspešno uspela da izgradnju dovede do kraja. Prodaja stanova je uspešno izvršena. Za objekat je ishodovana upotrebna dozvola i sada mnogobrojne porodice uživaju u svom novom domu koji smo mi izgradili za Vas. Takođe, želimo da Vas obavestimo da na ovoj lokaciji imamo još nekoliko stanova na raspolaganju koji su odmah useljivi. Kompletnu ponudu možete pogledati OVDE.

Faza III - Spratovi - Etaže

Etaž je pojam francuskog porekla, nastao od francuske reči “étage”, i prevodi se kao – sprat kuće ili zgrade, odnosno nekog objekta koji se ne sastoji samo od prizemlja i potkrovlja. Etaž ili etaža, u suštini, podrazumeva celinu, odnosno ceo sprat zgrade, a ne pojedinačne stanove na spratovima.

Kupiti kvalitetan i pristupačan stan u novogradnji kao prednost često ima i izbor sprata na kojem će se nalaziti Vaš novi dom. Ti stanovi se zovu “tipski stanovi” i iste su strukture i kvadrature na svim etažama objekta u novogradnji.

Usled mnogih faktora, prodaja stanova u novoizgrađenim stambenim objektima u Novom Sadu, odvija se po spratovima, gde klijenti prvo biraju stanove u sredini zgrade pa se kreću ka vrhu i prizemlju objekta..

Faza II - Prizemlje

U zavisnosti od tipa objekta prizemlje može biti sačinjeno od poslovnog prostora, stambenih jedinica ili kombinacije jednog i drugog. Prizemlje stambeno - poslovnog objekta predstavlja veoma bitan element, sa jedne strane kao kontaktna zona zgrade s ulicom, a sa druge kao etaža u kojoj su smešteni stanovi pogodni za ljude kojima je potreban lak pristup svom domu. Naš prvi projekat “Permano I” je stambeno - poslovnog tipa i na uličnoj strani prizmelja smešteni su poslovni prostori, a sa dvorišne strane objekta stambeni prostori. Na zgradi u Kornelija Stankovića 44 odlučili smo se da poslovni prostor krase stakleni paneli koji će se prostirati celom dužinom lokala. Ovo, pored prijatnog izgleda u oku prolaznika, pruža mogućnost klijentima da prezentuju svoj biznis na najbolji mogući način.

Faza I - Zemljani radovi i temelj

Za razliku od svih ostalih elemenata u novogradnji, samo je temelj nemoguće ponovo napraviti i naknadno obnoviti. Zbog toga mi kao investitor na temelju nećemo štedeti i smatramo da je ovo važan korak kako bi naši kupci ušli u siguran i pouzdan stan.

Čvrst i stabilan temelj znači dugotrajnost i stabilnost zgrade.

Pre početka iskopavanja i gradnje objekata u novogradnji neophodna je analiza tla na kojem će biti postavljen siguran temelj za vaš novi dom. Izgradnju temelja potrebno je prilagoditi vrsti tla, kao i uzeti u obzir eventualnu pojavu podzemnih voda.

TEMELJI I TEMELJNA (NOSIVA) PLOČA

Nosivost tla je još jedna veoma važna stvar u lancu izgradnje stambenih objekata. Postavka temelja je obavezna stvar, a temeljna (nosiva) ploča postavlja se kada tlo nije dovoljno čvrsto i ne može da podnese opterećenje ili kada je samo opterećenje objekta u izgradnji previsoko. Tada se preko cele površine temelja gradi armirano betonska ploča koja prihvata deo opterećenja objekta.

Ako su prisutne i podzemne vode na građevinskom zemljištu, preporučljivo je da se postavi dodatna izolacija (PERMANO d.o.o. koristi SIKAPLAN 9.6) sa strana, ali i sa donje strane temelja.