FAZA VIII - Završen objekat

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je naš drugi projekat koji smo izgradili u Novom Sadu, na Podbari, u ulici Đorđa Rajkovića 29, uspešno završen. Kao investitor, trudimo se da svakim novim projektom nadmašimo prethodni, ostavljajući lični pečat i prepoznatljiv trag. Novogradnja u Novom Sadu, na Podbari, je bogatija za još jedan moderan i kvalitetan objekat u kojem će uživati mnogobrojne porodice. Takođe, želimo da Vas obavestimo da na ovoj lokaciji imamo još 4 stana na raspolaganju, od 30m2 do 74m2. Kompletnu ponudu možete pogledati OVDE.

FAZA VII - Završni molerski radovi, postavljanje parketa, montiranje sanitarija u kupatilima i toaletima

U toku su fini završni radovi na izgradnji Objekta na Podbari, u ulici Đorđa Rajkovića 29. Velika pažnja pridaje se ovoj fazi jer su ovi radovi prvi primetni oku posmatrača. Naš tim stručnih lica svakodnevno nadgleda radove i trudimo se da svaki detalj ispratimo kako bi naši kupci bili zadovoljni. U toku je postavljanje parketa, unutrašnje stolarije, montaža sanitarija u kupatilima i krečenje stanova.

Pogledajte ponudu preostalih stanova na projektu “PERMANO II

FAZA VI - Mašinsko malterisanje, postavljanje košuljica, gipsarski i keramičarski radovi

Nakon završenih zidarskih radova na spoljnim i unutrašnjim pregradnim zidovima, na objektu na Podbari u toku su radovi na izradi košuljica, mašinsko malterisanje, keramičarski i gipsarski radovi. Svaka faza izgradnje, za nas kao investitora, je podjednako važna i sa velikom pažnjom pristupamo svakoj od njih. U toku je neprestana kontrola izvođenja radova na svim poljima u novogradnji. Pratimo trendove u novogradnji u Novom Sadu i dajemo sve od sebe da u predviđenom roku sve radove privedemo kraju.

Pogledajte ponudu preostalih stanova za prodaju na projektu “PERMANO II” na Podbari u ulici Đorđa Rajkovića 29 u Novom Sadu.

Faza V - Završna faza zidanja spoljnih i unutrašnjih zidova i ugradnja PVC stolarije

Završena je “siva faza izgradnje” i uveliko je u toku zidanje spoljnih i unutrašnjih zidova. Zidanje se izvodi upotrebom klima blokova različitih dimenzija, d=10 za unutrašnje pregradnje zidove, d=20 za spoljne zidove i d=25 za unutrašnje zidove prema susednim stanovima i hidniku.

U toku je postavljanje PVC stolarije, kako prozora, tako i vrata.

Takođe, u toku je i postavljanje skele i započeti su pripremni radovi za izradu fasade.

Pogledajte PONUDU preostalih stanova za prodaju na našem novom objektu na Podbari kao i Ideje za uređenje stanova u potkrovlju.

Faza IV - Izgradnja nadzemnih etaža i zidanje

Nakon izvršenih pripremnih radova za izgradnju nadzemnih etaža, pristupili smo izgradnji istih. Objekat je spratnosti Su+Pr+3+Pk. Broji ukupno 53 stambene jedinice raznih struktura i površina. Ponudu preostalih stanova za prodaju pogledajte OVDE

Etaž je pojam francuskog porekla, nastao od francuske reči “étage”, i prevodi se kao – sprat kuće ili zgrade, odnosno nekog objekta koji se ne sastoji samo od prizemlja i potkrovlja. Etaž ili etaža, u suštini, podrazumeva celinu, odnosno ceo sprat zgrade, a ne pojedinačne stanove na spratovima.

Zidanje se vrši kvalitetnim klima blokom koji u velikoj meri pospešuje kako zvučnu tako i toplotnu izolaciju. Za unutrašnje pregradne zidove koristimo klima blok debljine 10cm. Za zidove prema hodnicima i susednim stanovima ugrađujemo klima blok debljine 25cm, dok za spoljne zidove koristimo klima blok debljine 20cm na koji će se postavljati izolacija od kamene vune debljine 8cm i fasada.

Faza III - Izlivanje ploče prizemlja i pripremni radovi za izgradnju nadzemnih etaža

Nakon uspešno završenih radova na izgradnji temelja i suterenskih prostorija i garaža, Investitor Permano DOO nastavlja radove na izgradnji nadzemnih etaža. Završena je izgradnja stubova prizemlja i u toku su pripremni radovi za izlivanje ploče prvog sprata. Kupovinom direktno od investitora možete postati vlasnik stana u novogradnji na Podbari u Novom Sadu. Pogledajte ponudu preostalih stanova na ovoj lokaciji.

Faza II - Izgradnja temelja i suterenskih prostorija i garaža

Nakon uspešno postavljenih dijafragmi i obezbeđenja susednih objekata, pristupili smo izgradnji temelja i podrumskih garaža..

Temeljna konstrukcija predstavlja noseći deo zgrade koji je u zemlji i preko koje se cela zgrada oslanja na nosivo tlo, tako da se obezbedi statičan i ravnotežan položaj zgrade. U novogradnji postavka temelja predstavlja jednu od najbitnijih faza izgradnje.

Prodaja stanova u Novom Sadu i manjak parkinga, prouzrokuju to da investitori u svoju ponudu, pored stanova, uvrste u prodaju parking mesta i garaža. Za svaki stan u novogradnji na Podbari, investitor Permano d.o.o. za svoje stanare obezbeđuje po jedno parking ili garažno mesto. Znamo da na Podbari parking predstavlja izazov, tako da smo odlučili da izgradimo 35 garažnih mesta koje će se nalaziti u dve odvojene garaže, od kojih je jedna u suterenu objekta a druga ispod nivoa dvorista. U dvorištu će biti napravljeno 18 parking mesta.

Prilikom izgradnje suterenskih prostorija i garaža u našem novom objektu na Podbari u Novom Sadu, postavljena je hidroizolacija na temelj i bočne zidove. Atmosferske vode su regulisane ugradnjom potisnih pumpi koje kontrolišu njihov nivo.

Faza I - Zemljani radovi i radovi na obezbeđenju susednih objekata

Podbara važi za jednu od najatraktivnijih lokacija u Novom Sadu u kojoj je potražnja i prodaja stanova u stalnom porastu te investitori moraju da odgovore na mnogobrojne zahteve svojih kupaca. Novogradnja je sve učestalija u ovom potezu.

Kada je u pitanju novogradnja i prodaja stanova, za investitora je veoma važno pripremiti tlo kako bi se osigurala stabilna pozicija, kako samog objekta koji se gradi tako i objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini.

U ovoj fazi izgradnje objekta na Podbari u Novom Sadu, fokus je na zemljanim radovima i radovima na obezbeđenju temeljne jame, radi zaštite od obrušavanja tla i zaštite objekata u okolini. Među retkim Investitorima u gradu, koji se bave novogradnjom, smo uradili dijafragme, nakon čega smo započeli pripremu izrade temeljne ploče.

Zbog pozicije naselja Podbara i neposredne blizine Dunava, investitori u Novom Sadu moraju posebnu pažnju obratiti na prisustvo podzemnih voda. Ako su prisutne i podzemne vode na građevinskom zemljištu, preporučljivo je da se postavi dodatna izolacija kako sa horizontalne tako i sa vertikalne strane objekta.